Telenet stopt met analoge televisie en FM-radio via de kabel

Wat betekent dit voor u?

Telenet heeft besloten te stoppen met het uitzenden van analoge televisie en radio via de kabel. Vele mensen gebruiken echter nog steeds dit analoge signaal: voor televisie, maar vooral voor de ontvangst van radiozenders. Voor deze mensen zal het beeld en/of geluid plots wegvallen wanneer Telenet het signaal stopzet.

Hoe controleren?

Hoe kunt u controleren of u nog steeds analoog kijkt of luistert? Eenvoudig: kijkt u TV zonder gebruik te maken van een decoder (Digibox) of kaartje (CI+ module) van Telenet? Dan kijkt u analoog TV. Maakt u nog gebruik van de klassieke FM-radio (tuner) die is aangesloten op de kabel van Telenet in uw geluidsinstallatie? Dan luistert u naar analoge radio.

Wat nu?

Kijkt of luistert u nog analoog? Dan zal u een toestel moeten bijplaatsen om de digitale signalen van Telenet te kunnen ontvangen. Voor televisie is dit een Digibox of CI+ module. Voor radio kunt u gebruik maken van een DAB-ontvanger, DVB-C ontvanger of internet radio.

Volgens Telenet is dit eenvoudig en kunt u dit best zelf. Op hun website vindt u hier meer informatie over. In onze ervaring is het kiezen van het juiste toestel voor uw behoeften en het juist aansluiten hiervan niet altijd zo eenvoudig als Telenet wilt laten uitschijnen.

Wilt u graag advies over het juiste toestel of heeft u hulp nodig om dit correct aan te sluiten?    Contacteer ons vrijblijvend